Formația „Mini Muzicanții”

În anul 2016, ne-am definit ca fiind ceea ce suntem astăzi, formația  „Mini Muzicanții”!

Nu am afirmat niciodată că suntem cei mai buni, dar nici nu putem contrazice opiniile personelor care ne admiră și ne situează într-un loc fruntaș în acest domeniu. Noi am înțeles încă de la primele repetiții împreună că nimic nu este întâmplător și că nouă ne-a fost menit să ne întâlnim și să cântăm în această formulă. Am învățat pe parcurs că trebuie să dăruiești ca ulterior să primești, asta facem noi, dăruim din suflet fiecare parte a muzicii noastre și primim în schimb voia bună și respectul persoanelor care ne invită să luam parte la cele mai frumoase evenimente din viața lor. „Cine se aseamănă, se adună”, un slogan ce parcă a fost făcut pentru noi. Ne bucurăm că munca noastră prosperă din zi în zi și de la an la an, optimismul și perseverența conducându-ne cu pași mici dar siguri către un succes real. Dedicați 100% domeniului nostru de activitate, ne caracterizează modestia și bunul simț, respectul pentru tradiție și folclor, dar și admirația pentru muzica de calitate.

Tomoni Cristian – solist vocal, compozitor și textier

„Nu m-aș fi putut vedea trăind în alt loc decât Banat…”. Sunt născut într-o frumosă zi de vară, pe data de 8 Iunie, în cel mai frumos oraș de pe râul Timiș, orașul Lugoj. Primii ani de școală și liceul le-am urmat în orașul natal, unde locuiesc și în prezent, urmând ca anii studenției să-i urmez la Timișoara.

Dragostea pentru folclor și-a făcut simțită prezența în anul 2012 când am început să studiez acordeonul. Dar drumul meu era doar la început și am vrut mai mult de la mine. Având câteva cunoștințe despre armonie și notele muzicale, am început să studiez și tehnica vocală. Debutul meu ca solist vocal începând la Festivalul Concurs „DIN COMOARA SATULUI” de la Ghiroda în anul 2012, unde am obținut premiul I. Această reușită m-a făcut mai încrezător în mine, iar drumul meu avea să continue. Pașii m-au purtat încrezător prin țară, unde am obținut premii valoroase la Festivalurile Concurs de specialitate, printre care se numără:

-MARELE PREMIU „CÂTE STELE-S PE BANAT” la Timișoara, în 2012

-PREMIUL I „LA IZVOR DE CÂNT ȘI DOR” la Lipova, în 2013

-PREMIUL III „MARIA  LĂTĂREȚU” la Târgu Jiu, în 2014

-PREMIUL II „VALERIA PETER PREDESCU” la Bistrița, în 2014

-PREMIUL I „DRĂGAN MUNTEAN” la Deva, în 2015

-MARELE PREMIU „AURELIA FĂTU-RĂDUȚU” la Bocșa, în 2015

Acestea sunt doar câteva premii din palmaresul meu…

Consider că un artist adevărat este acela care își compune singur melodiile. Încă de la început am hotărât să cânt ce simt, compunându-mi singur repertoriul, inspirându-mă din viața mea de zi cu zi, dar și din a persoanelor din jurul meu. Acest talent nu l-am ținut doar pentru mine, compunând melodii și pentru colegii mei de breaslă. Mă pot mândrii și cu faptul că o parte din piesele mele au fost imprimate alături de ORCHESTRA RADIO ROMÂNIA și se găsesc în Fonoteca de Aur ce aparține Radio Difuziunii Române din București.

Am colaborat cu prestigioase ansambluri din țară, cum ar fi: Ansamblul Profesionsit Banatul din Timișoara și Ansamblul Profesionist Jidvei România din Alba Iulia.

Gabriel Groza-solist instrumentist/saxofon

Născut la data de 1 Mai, la Lugoj. Am fost mai aproape de tradiție, deoarece, copilăria mi-am petrecut-o la sat, într-un loc frumos și ferit de aglomerația orașului. La vârsta de 11 ani, am luat în mână pentru prima dată instrumentul care m-a consacrat astăzi. Am urmat cursurile Școlii Populare de Arte, timp în care, am activat și ca instrumentist în cadrul ansamblului folcloric Lugojana din Lugoj. Copilăria mea a fost împărțită între școală și studiul instrumentului, urmând ca după absolvirea liceului, să continui studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Dragostea pentru muzică a făcut ca după absolvirea Academiei, să-mi urmez un alt vis, acela de a fi profesor. Cu multă răbdare și atenție, încerc la rândul meu să insuflu dorința și pasiunea pentru muzică și copiilor.

Marian Băban-solist instrumentist/acordeon

Născut la data de 9 Septembrie, la Lugoj. Dragostea și talentul pentru muzică au fost dobândite de la bunicul meu, pe care îl admiram încă de mic, ascultându-l adesea cântând vocal. Am copilărit într-un loc de poveste, fiind înconjurat de dragostea și sprijinul familie mele. Primii pași pe scenă, i-am făcut timid, participând la diferite manifestări ca și solist vocal, iar mai apoi, descoperindu-mi adevărata dragoste, cea pentru acordeon. După absolvirea liceului și terminarea cursurilor Școlii Populare de Arte din Lugoj, am urmat Facultatea Politehnică din Timișoara, profil inginerie mecanică, satisfăcându-mi și o altă latură dragă mie, cea intelectuală. În prezent activez ca instrumentist în cadrul Ansamblului Studențesc „Doina Timișului” din Timișoara.

Iulian Lazăr - solist instrumentist / saxofon

Născut la data de 5 Aprilie, la Lugoj. Provin dintr-o familie iubitoare de folclor și tradiție, de unde a plecat și dragostea mea pentru folclorul autentic din Banat. Am urmat școala gimnazială și liceul la Lugoj, concomitent urmând și cursurile Școlii Populare de Arte. Saxofonul am început să-l studiez la vârsta de 12 ani. Din dorința de a obține performanță, am colaborat cu ansamblul de tineret  Hora Belințului, unde în cadrul acestuia, am reușit să mă afirm la diferite spectacole și apariții televizate. Talentul și devotamentul meu față de folclor m-a făcut să progresez și să devin tot mai bun pe zi ce trece.

Denis Szekeresch-solist instrumentist/orgă electronică

Născut la data de 27 Iulie, la Lugoj. Am iubit de mic folclorul bănățean și tradiția, fiind îndrumat de părinți în a-mi ocupa timpul liber prin practicarea dansului popular. Am activat ca dansator la ansamblul folcloric Lugojana din Lugoj, de unde a plecat și dragostea pentru cântecul românesc. Am rămas uimit de ritmul și complexitatea muzicală a instrumentelor cu clape încă dinaintea practicării dansului popular. Drept urmare, la scurt timp, am început să aprofundez studii de pian în cadrul Școlii Populare de Arte din Lugoj. Dragostea pentru acest instrument, m-a ambiționat să perseverez și să dobândesc noi aptitudini, studiind mai multe genuri muzicale.